dimecres, 23 de juliol de 2014

En compliment del mandat de les urnes

En compliment del mandat de les urnes, el 12 de desembre de 2013 una gran majoria dels nostres representants polítics al Parlament van pactar la convocatòria d'una consulta, el 9 de novembre de 2014, amb la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" i, en cas afirmatiu, "Vol que aquest Estat sigui independent?". Amb la nostra actuació cívica i mitjançant aquest web, promovem l'adhesió de totes les entitats de Sants-Montjuïc al procés que impulsen les nostres institucions perquè la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur polític.


  • Ens considerem un subjecte polític i jurídic amb legitimitat democràtica per expressar la seva voluntat popular en una consulta escrupolosament democràtica, amb una pregunta que garanteix i respecta la pluralitat d'opcions.
  • Treballem per informar la població i les entitats que conformen la societat civil, per garantir que tothom voti amb el màxim coneixement a l'abast i per estimular una alta participació en la consulta.
  • Fomentem el diàleg i celebrem la discrepància, però ens neguem a admetre que ens impedeixin exercir el dret d'autodeterminació, principi fundacional de l'Europa moderna.
  • Sabem que existeix, malgrat la persistent oposició política de la majoria del Congrés dels Diputats, un marc legal que avala la consulta dins el marc de la Constitució espanyola. 
  • Encoratjats pel Parlament, defensarem sempre que l'única sortida democràtica al crònic conflicte de Catalunya amb el Regne d'Espanya, que s'aguditza periòdicament des del 1714, és que els catalans puguem decidir el nostre futur en la consulta del 9 de novembre.


Parafrasegem Joan Maragall: vam escriure, escrivim i escriurem la nostra història i per això tenim fe en Catalunya.